Lu Jong Yoga workshop

Lu Jong Yoga Workshop

Zaterdag Voormiddag: 26/10/2019 van 09.30 tot 12.30-13.00

Lu Jong Yoga is een Tibetaanse waardevolle bewegingspraktijk die bestaat uit een reeks vloeiende diep inwerkende bewegingen gecombineerd met een bewuste ademhaling en interne focus. Lu Jong werkt gelijktijdig op alle dimensies van ons welzijn en brengt een betere fysieke, mentale en energetische gezondheid. Een regelmatige beoefening ervan vergroot de weerstand tegen ziektes en versterkt ons immuunsysteem. Het verhoogt onze mentale helderheid, brengt onze emoties in balans en vergroot onze innerlijke kracht.  Lu Jong is een bewegingsleer, waarbij de adem een belangrijke rol speelt. De adem is de brug tussen lichaam en geest.

In deze workshop starten we met een korte introductie van de Lu Jong Yoga filosofie, de gezondheidsvoordelen ervan en maak je kennis met de 21 Lu Jong Yoga bewegingen. Elke beweging wordt zorgvuldig toegelicht alsook de diepe inwerking van elke beweging.
Vervolgens wordt elke beweging voorgetoond en samen beoefend

De Lu Jong bewegingen focussen sterk op de wervelkolom, onze energiebox van het lichaam. Onze wervelkolom is de wortel van ons lichaam die alle lichaamsdelen en organen verbindt. De bewegingen raken onze volledige wervelkolom aan en brengen een zachte masserende beweging tot stand die een versterkend effect heeft op zowel de organen als op de wervelkolom. Door de combinatie van vorm en beweging plaatsen de bewegingen samen met een bewuste ademhaling een zachte vloeiende druk en release op bepaalde belangrijke lichaamspunten. Het effect hiervan is om de kanalen en gewrichten de mogelijkheid te bieden om blokkades los te laten zodat de energie opnieuw kan doorstromen De gezondheid van deze kanalen bepalen onze algemene gezondheid, gezien de kanalen alle lichaamsvloeistoffen zoals bloed, lymfe, als zuurstof transporteren en ook de subtielere energie. Bovendien beïnvloeden blokkades ook onmiddellijk de stabiliteit en rust van onze geest die zich kunnen manifesteren in een uit balans van emoties of een tekort aan concentratie. 

Lu Jong verhoogt het lichaamsbewustzijn en brengt meer balans op fysiek, mentaal en energetisch niveau.  Er is geen specifieke flexibiliteit of lenigheid nodig voor Lu Jong.

Prijs: 45€  - lekkere bio kruiden theetjes & water en gezonde versnapperingen zijn inbegrepen.

Aanmelden: Stuur een mailtje naar veronique@nalinicenter.be voor 20/10/2019