RUITERYOGA - BODY AWARENESS - RUITER FITHEID

In de training van paarden en paardrijden is de manier we ons lichaam gebruiken van primair belang. De impact van een bewust, krachtig en zacht ruiterlichaam maken een wereld van verschil in de omgang met paarden.

"ACHIEVE INNER CALMNESS, EXTENDED AWARENESS, STRENGTHENING AND SOFTENING THE BODY & MIND, CREATING MORE BALANCE, HARMONY AND FOCUS

De ruiteryoga lessen hebben als doel het lichaam soepelder, zachter en sterker te maken, de coordinatie en de balans te verbeteren. Meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen, een betere beheersing van de ademhaling en energie. Alsook je ruiterfeeling aanzienlijk te verhogen. Maar ook meer focus, aanvaarding, doorzettingsvermogen, geduld, zachtheid voor jezelf. Al deze voordelen neem je mee wanneer je in het zadel stijgt maar dienen je ook in het dagelijkse leven.

We werken met leuke accessoires en toestellen zoals mini trampolines, fitnessballen die ons vering en beweging geven, alsook balans, ritme en flow brengen terwijl we zowel zachte en aerobic matige bewegingen uitvoeren. We brengen niet enkel de jeugdige flexibliteit, lichtheid, souplesse, evenwicht en inner power in ons terug naar boven,  maar ook het al spelend sporten en bewegen met een lach en plezier begeleid met rustige of uptempo muziek.

"THE BODY IS THE VEHICULE FOR CHANGE, IF YOU CHANGE, THE HORSE WILL CHANGE WITH YOU"

ruiteryoga afbeelding

RUITERFITHEID & INNER CORE
Onze core is de belangrijkste plaats voor beheersing van ons lichaam. De core is dan ook "de" plaats waarvan uit we onze vragen en hulpen geven aan het paard. Net zoals bij trainen van paarden weten we dat forceren/ pushen in vormen en spanningen alleen maar meer stijfheid en verkeerde training brengt, maar dat zachtheid in de activiteit, ontspanning in de aan-en inspanning het lichaam duurzaam en kwalitatief versterkt. In de lessen versterken we onze inner core op een leuke en milde wijze.  Door onze inner core te versterken creëren we als het ware een innerlijke gordel in ons lichaam die de onafhankelijke zit,  onze zelfdragende houding realiseerd maar ook fungeert als onze veiligheid en balans op het paard. 

CONNECTIE BODY-MIND & FOCUS
Vooraleer we een connectie met het paard kunnen verwezenlijken hebben we een connectie nodig met onszelf.  De verbinding tussen body & mind is elemtair. Paardrijden vraagt een intense mentale concentratie, feel en focus. Beheersing hebben over je gedachten, het bewust richten van je aandacht en je emoties zijn erg bepalend voor het succes, welzijn en samenhorigheid met het paard. We vergroten onze innerlijke calmness en focus, ontwikkelen zachtheid in kracht.

BEKKENBODEM & PSOAS
Door een bewuster en gerichter gebruik van deze spieren kunnen ruiters veel beter een zelf-gedragen houding behouden zowel op als naast het paard. Ruiters ontwikkelen hierdoor een goede ‘self-carriage” en een onafhankelijke zit.

SYMMETRIE
Zowel in het paardrijden als het trainen van paard is symmetrie van het lichaam een absolute troef. Ons dagelijks leven is zo ingericht dat de meeste dingen die we doen éénzijdig zijn.  Op of naast een paard is deze dominante kant van ons lichaam niet zo gunstig. Door middel van leuke oefeningen creëren we symmetrie in ons lichaam in het leven en in het zadel.

BEWEGINGSPATRONEN
Wanneer een ruiterlichaam de spieren niet in een juiste of efficiënte wijze engageert, doet het lichaam automatisch wat het kan met de patronen die het lichaam het beste kent,  vaak met een onjuist spiergebruik. Dit heeft een zeer grote invloed op je balans, je innercore, kracht en souplesse. In de lessen “resetten” en trainen we het lichaam naar juiste bewegingspatronen.

ruiteryoga 2

DE VERBINDING MET HET PAARD ZAL AANZIENLIJK VERBETEREN , JE ZAL ZACHTER WORDEN MET JE HULPEN,  AANDACHTIGER EN BEWUSTER ZIJN VOOR DE SIGNALEN DIE HET PAARD JE GEEFT.
DIT GENEREERT EEN VEEL BETER BEGRIJPEN EN AANVOELEN VAN ELKAAR WAT HET PARTNERSCHAP DOET FLOREREN.

PRAKTISCH:

Deze deze yoga is toegankelijk voor iedereen die een ideale combinatie zoekt tussen Yoga - Body awareness en een gezonde basis fitheid. Iedereen is welkom ongeacht wel discipline, ruiter of geen ruiter.  

Wekelijks lessen:
Lessen gaan door op maandagavond van 19:30 tot 20:45 of woensdagvoormiddag van 09:30 tot 10:45
(Mochten deze dagen niet schikken en zou je graag deelnemen, stuur gerust een berichtje.  Nieuwe lesgroepen op verschillende dagen kunnen ingepland worden naargelang de aanvragen)

Per trimister: De lessen lopen telkens per periode van 3 maanden.
Elk trimister kan men kiezen om verder te gaan of te stoppen

Prijs per trimister: 
1 x week les per trimister 235€
2 x week les per trimister 440€

Start lessen: 
De lessen starten begin maart 2022, bij interesse, vragen of inschrijving stuur een mailtje naar veronique@nalinicenter.be