Lu Jong Yoga Introductie

Lu Jong is een oude Tibetaanse waardevolle bewegingspraktijk die bestaat uit een reeks vloeiende diepinwerkende bewegingen gecombineerd met een bewuste ademhaling en interne focus. Het beoefenen van Lu Jong yoga heeft diepgaande effecten op onze gezondheid van lichaam en geest. Lu Jong werkt gelijktijdig op alle dimensies van ons welzijn en brengt een betere fysieke, mentale en energetische gezondheid. Een regelmatige beoefening van Lu Jong vergroot de weerstand tegen ziektes en versterkt ons immuunsysteem. Het verhoogt onze mentale helderheid en brengt onze emoties in balans. Lu Jong vergroot onze innerlijke kracht en innerlijke warmte.
Lu Jong is een bewegingsleer, waarbij de adem een belangrijke rol speelt. De adem is de brug tussen lichaam en geest. 

De Lu Jong bewegingen focussen heel sterk op de wervelkolom, onze energiebox van het lichaam. Veel ziektes en kwalen ontstaan in de wervelkolom. Onze wervelkolom is de wortel van ons lichaam die alle lichaamsdelen en organen verbindt. De Lu Jong bewegingen raken onze volledige wervelkolom aan en brengen een zachte masserende beweging tot stand die een versterkend effect heeft op zowel de organen als op de wervelkolom. Een goede spinale gezondheid betekent ook een krachtig steunend systeem voor het lichaam, een goede postuur en goede doorstroming van energie. 
Door de combinatie van vorm en beweging plaatsen de Lu Jong bewegingen samen met een bewuste ademhaling een zachte vloeiende druk en release op bepaalde belangrijke lichaamspunten. Het effect hiervan is om de kanalen en gewrichten de mogelijkheid te bieden om blokkades los te laten zodat de energie opnieuw kan doorstromen. Volgens de Tibetaanse geneeskunde hebben we duizenden kanalen die door ons lichaam weven. De gezondheid van deze kanalen bepalen onze algemene gezondheid, gezien de kanalen alle lichaamsvloeistoffen zoals bloed, lymfe, als zuurstof transporteren en ook de subtielere energie. Bovendien beïnvloeden blokkades in de kanalen ook onmiddellijk de stabiliteit en rust van onze geest die zich kunnen manifesteren in een uit balans van de emoties of een tekort aan concentratie.  Door middel van aandacht te schenken aan de openheid en flexibiliteit van onze kanalen verhogen we niet enkel ons lichaamsbewustzijn maar brengen we onszelf meer in balans op fysiek, mentaal en energetisch niveau.

Door regelmatig Lu Jong te beoefenen kan het je levensstijl veranderen. Je wordt steeds bewuster van je ademhaling en van je wervelkolom. De ontspanning maar ook de kracht in je lichaam, de kalme en heldere geest neem je mee in je dagelijks leven. 

Lu Jong is toegankelijk voor alle leeftijden. De bewegingen zijn vrij eenvoudig maar met een zeer diep inwerkend effect. Er is geen enkele specifieke flexibiliteit of lenigheid voor nodig.